www.ipfon.pl Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Wtorek, 15 Październik 2024, 00:04:21 am
Strona głównaPomocSzukajZaloguj sięRejestracja

Aktualności:

Start  »  Kategoria ogólna  »  Porady i pomoc  »  Fax2email, email2fax i Web2fax  »  Wątek: FAX ale tradycyjny +VOIP
Strony: [1]
Wyślij ten wątek Drukuj
Autor Wątek: FAX ale tradycyjny +VOIP  (Przeczytany 17726 razy)
adrian
Newbie
*

« : Poniedziałek, 21 Styczeń 2008, 18:53:23 pm »

Witam,

Od paru dni przymierzam się do zakupu bramki VOIP w wbudowanym routerem WiFi.
Wstępny wybór padł na Linksys WRTP54G.
Teraz dowiedziałem się, że za pomocą VOIP nie można wysyłać tradycyjnych fax'ów za pomocą oczywiście urządzenia do tego przeznaczonego.

Czy IpFon również nie udostępnia takiej opcji?

Ew. jak wygląda sprawa z wysyłaniem oraz odbieraniem fax'ów wg. usługi Fax2email tzn. czy do tego potrzebuje urządzenia faxowego czy tylko pocztę email, czy wysłany fax do odbiorcy dotrze w wersji papierowej na dany nr telefonu stacjonarnego oraz jak to wygląda jeżeli do mnie ktoś wyśle fax'a.

Pytania mogą wydać się śmiesznie banalne ale to moje pierwsze kroki w tym temacie Uśmiech
Zgłoś do moderatora   Zapisane
psiwek
Global Moderator
Hero Member

« Odpowiedz #1 : Wtorek, 22 Styczeń 2008, 11:16:55 am »

Witam,
Od paru dni przymierzam się do zakupu bramki VOIP w wbudowanym routerem WiFi.
Wstępny wybór padł na Linksys WRTP54G.

Teraz dowiedziałem się, że za pomocą VOIP nie można wysyłać tradycyjnych fax'ów za pomocą oczywiście urządzenia do tego przeznaczonego.

Czy IpFon również nie udostępnia takiej opcji?

Sprawa ta poruszona jest tu: http://www.ipfon.pl/faq.htm#pyt12

Ew. jak wygląda sprawa z wysyłaniem oraz odbieraniem fax'ów wg. usługi Fax2email tzn. czy do tego potrzebuje urządzenia faxowego czy tylko pocztę email, czy wysłany fax do odbiorcy dotrze w wersji papierowej na dany nr telefonu stacjonarnego oraz jak to wygląda jeżeli do mnie ktoś wyśle fax'a.

Pytania mogą wydać się śmiesznie banalne ale to moje pierwsze kroki w tym temacie Uśmiech

Fax2email to odbieranie faxów na swoje skrzynce email w postaci załącznika pdf.

Email2fax to wysyłanie plików pdf załączonych do emaila na numery faksów, które u odbiorcy są odbierane jak każde inne faxy - najczęściej są drukowane - no chyba że ktoś używa fax2email Uśmiech

Do tego poza skrzynką pocztową nie jest potrzebne nic więcej, jakość łącze internetowego musi pozwalać na wysyłanie i odbieranie email z załącznikami.

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
piomir
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Niedziela, 30 Listopad 2008, 10:46:28 am »

Czytając Wasze  opinie na temat niemożności wysłania faksu tradycyjnego postanowiłem przekonać się osobiście. Po mojej stronie tradycyjny fax na numerze ipfonu i łącze 1Mb z multimedi po stronie odbiorcy normalne łącze telekom italia. Wybranie niskiej prędkości transmisji na poziomie 4800bps sprawia że fax jest transmitowany jak najbardziej prawidłowo, w pełni czytelny bez jakich kolwiek usterek i co Wy na to?
Strony: [1]
Wyślij ten wątek Drukuj
Start  »  Kategoria ogólna  »  Porady i pomoc  »  Fax2email, email2fax i Web2fax  »  Wątek: FAX ale tradycyjny +VOIP
Skocz do:  

ipfon jest czołowym polskim operatorem telefonii internetowej VoIP oraz dostawcą usługi fax to mail, a także usługi wysyłania faxów przez internet oraz masowej wysyłki faxów.
ipfon oferuje tanie rozmowy telefoniczne oraz wiele udogodnień i innowacyjnych usług dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.