www.ipfon.pl Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Środa, 29 Listopad 2023, 00:15:57 am
Strona głównaPomocSzukajZaloguj sięRejestracja

Aktualności:

Start  »  Kategoria ogólna  »  Propozycje, czyli co poprawić albo czego brakuje w IPFON  »  VoIP  »  Wątek: ustalenia e-mail z BOK IPFON nic nie znaczją
Strony: [1]
Wyślij ten wątek Drukuj
Autor Wątek: ustalenia e-mail z BOK IPFON nic nie znaczją  (Przeczytany 10752 razy)
sebastian
Newbie
*

« : Czwartek, 17 Maj 2007, 09:22:41 am »

Jestem klientem IPFON od ok. roku, dlatego zdecydowałem się namówić mojego szefa na zmianę operatora TP na IPFON (tu był mój błąd), na początku było ok. wybrałem 1 numery do firmy na testy zakupiłem 2 bramki. Po kilku dniach dobrałem jeszcze 2 numery i aby je dopisać do konta billingowego zapłaciłem po 50 zł za każdy z nich. Dlatego Szef zdecydował od dodaniu i dopisaniu kolejnych 2 numerów do tego konta, Ale jakie było moje zdziwienie, kiedy chciałem dodać kolejne 2 numery do konta bilingowego teraz cena urosła do 100 zł za numer gdzie wcześniej podczas ustaleń email z BOK IPFON ustaliliśmy, że za 100 zł dopiszą mi dwa numery do jednego konta. Ale po wymianie email zresztą dla mnie jako kilienta dziwnych gdzie napisano mi, że wcześniej szef IPFON miał dobry dzień, dlatego się zgodził a dziś to wydaje mi się, że ma zły. Dziwne, że taka firma jak IPFON jednego dnia ustala kwoty a innego je zmienia. I boje się pomyśleć, co będzie jak szef  IPFON będzie miał zły dzień.........
Zgłoś do moderatora   Zapisane
Massimo
Jr. Member
**

« Odpowiedz #1 : Czwartek, 17 Maj 2007, 09:44:11 am »

Az sie wierzyc nie chce ze takie praktyki moga miec miejsce. Powazna firma?

VoIP powered by IPFON
sebastian
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Czwartek, 17 Maj 2007, 10:00:26 am »

Zostawiłem sobie tego e-mail jest przykre to że głupio wyszedłem przed szefem. Że najpierw mówiłem że będzie to kosztować 50 zł za numer a teraz że jednak 100. Ale co musiałem zatankować jak jak IPFON chciał ale jest to dla mnie niepoważne.
psiwek
Global Moderator
Hero Member

« Odpowiedz #3 : Czwartek, 17 Maj 2007, 10:41:38 am »

Sebastian,

podeślij mi ten email na priva, wyjaśnię sprawę, ale prawdopodobnie doszło do nieporozumienia, gdyż 50 zł kosztuje jednorazowo sam dodatkowy numer do posiadanego konta SIP, a 100 zł to doładowanie o które prosimy klientów, jeśli chcą mieć dodatkową linię telefoniczną (konto SIP + numer) na tym samym koncie billingowym,

Wydaje mi się że właśnie na tym polu doszło do zamieszania, które na pewno wyjaśnie.

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
psiwek
Global Moderator
Hero Member

« Odpowiedz #4 : Czwartek, 17 Maj 2007, 12:21:39 pm »

Sprawy wyglądają tak:

dostaliśmy od Ciebie zgłoszenie nr 105848 ze chcesz jeszcze 3 dodatkowe linie(konta + numery na tym samym koncie bill.)

Tego samego dnia nasz pracownik odpisał:
"Za każdy dodatkowy numer i konto sip do tego konta billingowego prosimy
zasilić je kwotą 100 zł. Potem dokonamy odpowiednich ustawień."

Ty upewniłeś się, czy 100 dotyczy jednej dodatkowej linii czy 3, dostałeś odpowiedź ze 1 linii i dalej korespondencja dotyczy już tego  ile dokładnie chcesz linii, ale kwestia opłaty na tym etapie została już zamknięta.

I takie są u nas zasady w tym zakresie.

Ty zacząłeś powoływać się na jakiś wyjątek i na coś co dostałeś EXTRA kiedyś wcześniej, ale nie możesz wymagać iż jeśli raz coś ktoś otrzymuje EXTRA to znaczy iż za każdym razem będzie to otrzymywał Uśmiech

Zostawmy jednak już to na boku, w tej chwili zrobiliśmy tak iż na swoim koncie możesz posiadać 7 linii (kont SIP i numerów).  Przepraszam za to zamieszanie i mam prośbę aby w przyszłości pamiętać o zasadzie: dodatkowa linia na koncie billingowym wiąże się z doładowanie 100 zł za każdą dodatkową linię - oczywiście całość tego doładowania jest do wykorzystania na rozmowy.

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
sebastian
Newbie
*

« Odpowiedz #5 : Czwartek, 17 Maj 2007, 13:38:59 pm »

widzę że są dodane numery, dziękuje za interwencje.
Strony: [1]
Wyślij ten wątek Drukuj
Start  »  Kategoria ogólna  »  Propozycje, czyli co poprawić albo czego brakuje w IPFON  »  VoIP  »  Wątek: ustalenia e-mail z BOK IPFON nic nie znaczją
Skocz do:  

ipfon jest czołowym polskim operatorem telefonii internetowej VoIP oraz dostawcą usługi fax to mail, a także usługi wysyłania faxów przez internet oraz masowej wysyłki faxów.
ipfon oferuje tanie rozmowy telefoniczne oraz wiele udogodnień i innowacyjnych usług dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.