www.ipfon.pl Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Niedziela, 13 Październik 2024, 09:22:05 am
Strona głównaPomocSzukajZaloguj sięRejestracja

Aktualności:

Start  »  Kategoria ogólna  »  Propozycje, czyli co poprawić albo czego brakuje w IPFON  »  VoIP  »  Wątek: Autokonwersja +48 na 0048 itp.
Strony: [1]
Wyślij ten wątek Drukuj
Autor Wątek: Autokonwersja +48 na 0048 itp.  (Przeczytany 17290 razy)
victor
Gość
« : Poniedziałek, 28 Maj 2007, 15:26:36 pm »

Witam,

Ja dzwonie do Hiszpanii ale tez do Polski i chcialbym miecz wszystkie kontakty pod takiego samego formatu.

Czyli:

00 34 XXX XXX XXX
00 48 XXX XXX XXX

Mysle, ze tego ostatniego formatu tez musialo byc zaakceptowano.
Dziekuje, pozdrawiam i ... przepraszam za blady Uśmiech
Zgłoś do moderatora   Zapisane
evad
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : Wtorek, 31 Lipiec 2007, 11:54:18 am »

IPFON niestety nie akceptuje numerów w formacie +48xx, odrzucając każdą próbę takiego połączenia. Jest to wyjątkowo upierdliwe w przypadku korzystania z VoIP w telefonach komórkowych - przykładowo wszystkie swoje numery w książce mam poprzedzone plusem, co sprawia, że chcąc wykonać połączenie przez IPFON muszę ręcznie wstukać ten sam numer, ale z zerem/zerami zamiast plusa. :(

W związku z tym rodzi się pytanie, a może raczej prośba do administratorów IPFON o wprowadzneie ficzeru, który potrafiłby poradzić sobie automagicznie z tym małym plusikiem na początku każdego numeru? Myślę, żeby byłoby to świetne udogodnienie...
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 31 Lipiec 2007, 12:26:35 pm wysłane przez evad » Zgłoś do moderatora   Zapisane

Dawid 'evad' Lorenz * http://adl.pl
victor
Gość
« Odpowiedz #2 : Środa, 01 Sierpień 2007, 08:12:06 am »

Jestem za.
Tylko ze, 0048 tez nie jest zaakceptowany Co? (http://forum.ipfon.pl/index.php?topic=353.0)
evad
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Środa, 01 Sierpień 2007, 08:32:06 am »

Można to też w dość prosty sposób obejść, konwertując +48 na 0, a każdy inny kierunkowy z plusem na 00xx (np. +44 na 0044). Wydaje mi się, że tylko to kwestia dobrej woli administratorów IPFON, chyba że są szczególne uwarunkowania techniczne, które wykluczają takie rozwiązanie...

psiwek
Global Moderator
Hero Member

« Odpowiedz #4 : Środa, 22 Sierpień 2007, 17:42:57 pm »

W ciągu kilkunastu dni postaramy się przekonfigurować system tak, aby dopuszczał także format 0048, +48.

Jak już to zrobimy, to poinformuję na forum.

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
psiwek
Global Moderator
Hero Member

« Odpowiedz #5 : Poniedziałek, 03 Wrzesień 2007, 10:57:56 am »

Informuję, iż od dzisiaj można dodzwonić się wybierając numer także w postaci 0048611234567 oraz +48611234567.

Jest to szczególnie ważna zmiana dla osób korzystających z aplikacji na komórkach, która wykorzystuje wpisy z książki telefonicznej.

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
evad
Newbie
*

« Odpowiedz #6 : Poniedziałek, 03 Wrzesień 2007, 11:14:59 am »

Informuję, iż od dzisiaj można dodzwonić się wybierając numer także w postaci 0048611234567 oraz +48611234567.

Jest to szczególnie ważna zmiana dla osób korzystających z aplikacji na komórkach, która wykorzystuje wpisy z książki telefonicznej.

Właśnie sprawdziłem (w Nokii E61) i powiem krótko - Albercik, to działa! :))

dsmolski
Newbie
*

« Odpowiedz #7 : Poniedziałek, 26 Listopad 2007, 21:41:11 pm »

A mój kłopot jest taki:
Używam softphone'a Twinkle w Arch Linux, który bardzo ładnie współpracuje z książką adresową w KDE, tyle że w książce mam numery zapisane w postaci +48 xx yyy yy yy natomiast polaczenie przychodzace jest wyswietlane u mnie w postaci 0xx yyy yy yy co powoduje, ze widze numer a nie nazwe z ksiazki adresowej. W przypadku zmiany w ksiazce wpisu na ta inna postac wyswietlana jest prawidlowo nazwa, ale to czesciowe rozwiazanie, wole miec w postaci miedzynaradowej numery zapisane. Czy zatem istnieje techniczna mozliwosc zeby zmienic sposob wyswietlania polaczenia przychodzacego tak jak to jest w telefonach komorkowych?
Strony: [1]
Wyślij ten wątek Drukuj
Start  »  Kategoria ogólna  »  Propozycje, czyli co poprawić albo czego brakuje w IPFON  »  VoIP  »  Wątek: Autokonwersja +48 na 0048 itp.
Skocz do:  

ipfon jest czołowym polskim operatorem telefonii internetowej VoIP oraz dostawcą usługi fax to mail, a także usługi wysyłania faxów przez internet oraz masowej wysyłki faxów.
ipfon oferuje tanie rozmowy telefoniczne oraz wiele udogodnień i innowacyjnych usług dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.