www.ipfon.pl Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Poniedziałek, 14 Październik 2024, 22:12:55 pm
Strona głównaPomocSzukajZaloguj sięRejestracja

Aktualności:

Start  »  Kategoria ogólna  »  Porady i pomoc  »  VoIP  »  Wątek: Czy VoIP będzie u mnie wogóle działać?
Strony: [1]
Wyślij ten wątek Drukuj
Autor Wątek: Czy VoIP będzie u mnie wogóle działać?  (Przeczytany 7806 razy)
k90
Newbie
*

« : Piątek, 27 Czerwiec 2014, 20:24:49 pm »

Witam
 Mam problem z ustaleniem co muszę zrobić aby korzystać z telefonu z Voip. Od razu zaznaczam, że interesuje mnie prowadzenie rozmów tylko przez telefon stacjonarny. Mam internet z netii, stary modem Sagem Fast 800-840, który do komputera podłączony jest kablem USB natomiast do sieci łączy się przez kabel telefoniczny. Jak zatem powinnam rozwiązać ten problem? wymiana modemu? router? Proszę o pomoc.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
k90
Newbie
*

« Odpowiedz #1 : Sobota, 28 Czerwiec 2014, 13:01:26 pm »

Znalazłam taki router:
http://www.tp-link.com.pl/products/details/?categoryid=2342&model=TD-VG3631#app
Mój internet jest na liniach TP, lecz dostawca obecnie jest netia, od czasu założenia internetu przez TP, wszystko jest bez zmian, sądzicie, że będzie pasował?
macluke
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Niedziela, 29 Czerwiec 2014, 22:57:36 pm »

musisz zacząć od tego, że kupisz router/modem/ z bramką voip.
Może być to, co podałaś, może być cisco wrp400 a może być coś z nieco wyższej półki -modele Fritz!Box.
Zakładasz konto u operatora (IPfon albo jak dużo dzwonisz za granicę - jakiś klon betamaxa, np. voipdiscount) i już.

pozdrawiam,
Lukasz
thekretka
Newbie
*

« Odpowiedz #3 : Piątek, 25 Lipiec 2014, 22:52:41 pm »

Czy muszę instalować dodatkowo jakieś oprogramowanie żeby wszystko dobrze działało?
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 08 Luty 2016, 20:13:01 pm wysłane przez thekretka » Zgłoś do moderatora   Zapisane
Strony: [1]
Wyślij ten wątek Drukuj
Start  »  Kategoria ogólna  »  Porady i pomoc  »  VoIP  »  Wątek: Czy VoIP będzie u mnie wogóle działać?
Skocz do:  

ipfon jest czołowym polskim operatorem telefonii internetowej VoIP oraz dostawcą usługi fax to mail, a także usługi wysyłania faxów przez internet oraz masowej wysyłki faxów.
ipfon oferuje tanie rozmowy telefoniczne oraz wiele udogodnień i innowacyjnych usług dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.