www.ipfon.pl Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Wtorek, 28 Listopad 2023, 23:50:17 pm
Strona głównaPomocSzukajZaloguj sięRejestracja

Aktualności:

Start  »  Kategoria ogólna  »  Porady i pomoc  »  VoIP  »  Wątek: [pap2] Reset bramki przy próbie połączenia przychodzącego
Strony: [1]
Wyślij ten wątek Drukuj
Autor Wątek: [pap2] Reset bramki przy próbie połączenia przychodzącego  (Przeczytany 6255 razy)
rafgib
Newbie
*

« : Poniedziałek, 14 Listopad 2011, 12:35:58 pm »

Witam,
Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Ja mogę dzwonić na wszystkie numery natomiast do mnie nie można się dodzwonić. Korzystam z bramki PAP2 i przy próbie połączenia przychodzącego dioda power zmienia kolor na czerwony i następuje reset bramki. Tak niestety za każdym razem. Jak rozwiązać ten problem?

Z góry dziękuję za odpowiedź.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
psiwek
Global Moderator
Hero Member

« Odpowiedz #1 : Wtorek, 15 Listopad 2011, 10:16:04 am »

spróbuj w miarę możliwości skonfigurować inną bramkę PAP2 w tym samym miejscu i zobacz czy problem ciągle występuje.

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
rafgib
Newbie
*

« Odpowiedz #2 : Czwartek, 24 Listopad 2011, 17:45:07 pm »

Niestety nie miałem takiej możliwości. Natomiast podłączyłem swoją bramkę w innej lokalizacji (u sąsiada) i działała poprawnie. Kiedy wróciłem do domu i podłączyłem ją znów pod mój net ze zdziwieniem stwierdziłem, że również działa. Nie mam pojęcia jak to się stało, przecież nie zmieniałem żadnych ustawień?! Można to jakoś wytłumaczyć? Mam nadzieję, że taki stan się utrzyma.
Strony: [1]
Wyślij ten wątek Drukuj
Start  »  Kategoria ogólna  »  Porady i pomoc  »  VoIP  »  Wątek: [pap2] Reset bramki przy próbie połączenia przychodzącego
Skocz do:  

ipfon jest czołowym polskim operatorem telefonii internetowej VoIP oraz dostawcą usługi fax to mail, a także usługi wysyłania faxów przez internet oraz masowej wysyłki faxów.
ipfon oferuje tanie rozmowy telefoniczne oraz wiele udogodnień i innowacyjnych usług dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.