Witam forumowiczów
wiadomości o tym routerze na forum znalałem tylko dwie więc pozwalam sobie na zadanie pytania.
czy ktoś z Was ma podobną konfigurację Linksys WRP400 g2 + ipfon.pl podpięte do modemu Netii (internet od Netaia na łączu TP)
Dziś próbowałem podpiąć voip do tego routera (
szersze info o problemie we wpisie na moim blogu) i niestety nie działa, konfiguracja wpisywana z palca, dokładnie zgodnie z zaleceniami manuala. Błąd ludzki wykluczony :)
dioda od line 1 nie świeci się, a po podniesieniu słuchawki zaczyna pulsować. Wpisanie numeru nie skutkuje żadnym połączeniem, ani żadnym komunikatem. Na telefon też nie mozna się dodzwonić.
W konfiguracji na
www.ipfon.pl ustawione są przekierowanie (gdy nieodbiera (po 25 sekundach) i gdy zajęte.
Co dziwne ten sam login loginn001 wpisany na polecanych przez stronę ipfon.pl programach desktopowych też nie działa, komunikat błąd autoryzacji.
pingowałem hosta sip.ipfon.pl na porcie 5060 i odpowiada na pingi.
Będę wdzięczny za informację, lub screen z wpisanymu istawieniami w tym routerze, na jednym z for przeczytałem jakąś informację jakoby trzeba było wpisać jakiś magiczny kod z pozycji aparatu, ale mój kolega który używa tego routera i Voip od ipfon.pl mówi że nic takiego nie wpisywał.
Pozdrawiam
Piotr Szymczak