www.ipfon.pl Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Sobota, 05 Październik 2024, 18:02:53 pm
Strona głównaPomocSzukajZaloguj sięRejestracja

Aktualności:

Start  »  Kategoria ogólna  »  Aktualności  »  Wątek: Obniżki ?
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8
Wyślij ten wątek Drukuj
Autor Wątek: Obniżki ?  (Przeczytany 169094 razy)
FXS
Jr. Member
**

« Odpowiedz #75 : Niedziela, 10 Styczeń 2010, 17:34:45 pm »

Przede wszystkim zależy, co dla kogo jest ważne.
Dla mnie priorytetem jest jakość połączeń, a ceny połączeń są na drugim miejscu.

Testowałem kilkanaście sieci voip i najlepsza jakość jest w IPFON.
Jeżeli ktoś zna lepszą sieć voip (polską) - pod względem jakości - to niech napisze. Uśmiech
Zgłoś do moderatora   Zapisane
bas
Full Member

« Odpowiedz #76 : Niedziela, 10 Styczeń 2010, 19:14:26 pm »

Jeżeli ktoś zna lepszą sieć voip (polską) - pod względem jakości - to niech napisze. Uśmiech

Aye aye, sir Mrugnięcie
Myfon daje radę, miałem z nimi styczność i na jakość nie narzekałem.

Pozdrawiam BAS
erd
Jr. Member
**

« Odpowiedz #77 : Niedziela, 10 Styczeń 2010, 20:29:22 pm »

Ok, dla mnie rowniez jakosc jest najwazniejsza, ale jesli ktos oferuja jakosc na takim samym poziomie to nie widze problemu zeby nie przejsc. Dla mnie plus dla Ipfon jest taki, ze jak ktos malo rozmawia to nie musi za "prowadzenie konta" placic, ale za to we FreecoNet ta oplata sie po ilustam minutach zwraca. Mnie np. trzyma tylko to, ze brat ma rowniez w Ipfonie i jak ja bym sie przenosil to i on, bo ze soba w wiekszosci rozmawiam, bo za darmo. Mnie najbardziej boli nie to, ze jest troszke drozej, ale to, ze forum tutaj to fikcja i klienci sa zlewani. Nie mozna sobie w dzisiejszych czasach na takie rzeczy pozwalac tym bardziej jak na rynek sie dopiero wchodzi lub weszlo niedawno.
FXS
Jr. Member
**

« Odpowiedz #78 : Niedziela, 10 Styczeń 2010, 22:03:36 pm »

Aye aye, sir Mrugnięcie
Myfon daje radę, miałem z nimi styczność i na jakość nie narzekałem.

Możliwe, bo tej sieci nie testowałem.

Mnie najbardziej boli nie to, ze jest troszke drozej, ale to, ze forum tutaj to fikcja i klienci sa zlewani. Nie mozna sobie w dzisiejszych czasach na takie rzeczy pozwalac tym bardziej jak na rynek sie dopiero wchodzi lub weszlo niedawno.

To fakt, ale w innych sieciach jest dużo gorzej (nie we wszystkich).
erd
Jr. Member
**

« Odpowiedz #79 : Niedziela, 10 Styczeń 2010, 22:23:27 pm »

Możliwe, bo tej sieci nie testowałem.
Z ciekawosci zajrzalem, ale ceny sa dosc wysokie (czyt. porównywalne z Ipfonem, czyli nie sa konkurencyjne, a na komorki nawet wyzsze)  Mrugnięcie
To fakt, ale w innych sieciach jest dużo gorzej (nie we wszystkich).
Pewnie, zgadzam sie, ale zawsze uwazalem, ze trzeba sie porownywac do tych lepszych, a nie do gorszych, bo to do niczego dobrego nie prowadzi  Mrugnięcie
bas
Full Member

« Odpowiedz #80 : Poniedziałek, 11 Styczeń 2010, 03:13:10 am »

Z ciekawosci zajrzalem, ale ceny sa dosc wysokie (czyt. porównywalne z Ipfonem, czyli nie sa konkurencyjne, a na komorki nawet wyzsze)  Mrugnięcie

Ale za to masz możliwość zadzwonić do helpdesku(wprawdzie 10-17ta, ale to zawsze coś).
Co do cen połączeń na komórki to w tej chwili korzystam z:
- ipfon,
- easycall,
- tpsa,
mam odpowiednie konteksty napisane i decyzję o sposobie terminacji połączenia podejmuje mój asterisk, więc technicznie jest to wykonalne, tyle że mało opłacalne jak ktoś mało dzwoni. Smutny

Pozdrawiam BAS
erd
Jr. Member
**

« Odpowiedz #81 : Poniedziałek, 11 Styczeń 2010, 18:55:07 pm »

Ale za to masz możliwość zadzwonić do helpdesku(wprawdzie 10-17ta, ale to zawsze coś).
[/quote
To jest dobra rzecz, ale z drugiej strony skoro jakosc jest ok, to jak juz skonfigurujesz bramke to w zasadzie nic sie z nia dziac nie powinno. Raz na jakis czas to juz mozna droga mailowa zglosic jakis problem, ale zgadzam sie, ze dobrze jest miec gdzie zadzwonic, szczegolnie jesli ktos jest malo zaawansowanym uzytkownikiem.
rafał
Newbie
*

« Odpowiedz #82 : Wtorek, 12 Styczeń 2010, 11:37:44 am »

Nie mam zastrzeżeń co do jakości połączeń, ale nie wiem czy podzielacie moje opinie: ceny na stacjonarne od dłłłłłłłłłługiego czasu nie zmieniły się i w porównaniu do konkurencji są wyższe.

I nie mówię tylko o połączeniach krajowych (choć one dla mnie są najważniejsze !) ale ceny do innych krajów europejskich (UE) -  Hiszpania, Bułgaria... są bardzo wysokie !

Ja już po raz kolejny pytam : KIEDY OBNIZKI NA POŁĄCZENIA STACJONARNE Co?Co?
(P.Siwek, pewnie bedzie milczał ... Smutny ,  ale pytam)
babaj
Newbie
*

« Odpowiedz #83 : Wtorek, 12 Styczeń 2010, 11:40:12 am »

I nie mówię tylko o połączeniach krajowych (choć one dla mnie są najważniejsze !) ale ceny do innych krajów europejskich (UE) -  Hiszpania, Bułgaria... są bardzo wysokie !

W niektórych przypadkach są wyższe niż w Telekomunizacji Francuskiej S.A.

Dodane w dniu 14-01-2010:
Zrobiłem szczegółowe porównanie cen międzynarodowych z TP S.A. Planem Biznes 750, może się komuś przyda.
Plik jest do pobrania tu: http://www.bajkowscy.pl/ceny012010.xls
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 14 Styczeń 2010, 23:47:59 pm wysłane przez babaj » Zgłoś do moderatora   Zapisane
psiwek
Global Moderator
Hero Member

« Odpowiedz #84 : Wtorek, 12 Styczeń 2010, 16:15:26 pm »

Dyskusję tutaj obserwuję z uwagą, ale proszę nie oczekiwać iż na każde hasło "kiedy obniżka", będziemy "sciągać majtki do kostek" i biegać na golasa Uśmiech.

Cennik połączeń międzynarodowych ma kilkaset pozycji, oczywiście iż można trafić na jakieś kierunki które u innych operatorów są tańsze.

My musimy kalkulować ceny na optymalnym poziomie, a nie najniższym na świecie, bo wtedy nie będziemy w stanie zapewnić bardzo wysokiego poziomu niezawodności i bardzo wysokiej jakości połączeń.

Proszę wziąć też pod uwagę, iż w ostatnich kilkunastu miesiącach bardzo istotnie wzrósł kurs euro, a ceny nie drgnęły.

Podsumowując, jeśli na postulaty kolejnych obniżek nie mam możliwości odpisać: "OK, od nowego miesiąca będzie o x% taniej", to nie biorę udziału w tej dyskusji, no bo co niby miałbym napisać Smutny.

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
erd
Jr. Member
**

« Odpowiedz #85 : Wtorek, 12 Styczeń 2010, 18:42:28 pm »

...proszę nie oczekiwać iż na każde hasło "kiedy obniżka", będziemy "sciągać majtki do kostek" i biegać na golasa Uśmiech.

Gratuluję stwierdzenia, ciekawe skąd takie pomysły się biorą Szok Co do kursu euro to tak czy inaczej nie spotkałem się żeby jakiś operator czy to gsm czy inny podniósł stawkę za połączenia w ogóle. Takie ruchy albo odbywają się "w dół" albo wcale. Niestety oczekiwania klientów rosną, bo u innych operatorów, nawet "tradycyjnych" połączenia potaniały (mimo kursu euro) i Ipfon nie ma już w ofercie tak atrakcyjnych cen połączeń jak było to kiedyś, szczególnie jeżeli chodzi o połączenia na stacjonarne i za granicę.
« Ostatnia zmiana: Wtorek, 12 Styczeń 2010, 19:00:57 pm wysłane przez erd » Zgłoś do moderatora   Zapisane
lero
Newbie
*

« Odpowiedz #86 : Piątek, 07 Maj 2010, 00:52:00 am »

Dyskusję tutaj obserwuję z uwagą, ale proszę nie oczekiwać iż na każde hasło "kiedy obniżka", będziemy "sciągać majtki do kostek" i biegać na golasa Uśmiech.

Ściągnijcie chociaż do kolan...  Duży uśmiech
babaj
Newbie
*

« Odpowiedz #87 : Środa, 13 Październik 2010, 19:04:59 pm »

W niektórych przypadkach są wyższe niż w Telekomunizacji Francuskiej S.A.

Dodane w dniu 14-01-2010:
Zrobiłem szczegółowe porównanie cen międzynarodowych z TP S.A. Planem Biznes 750, może się komuś przyda.
Plik jest do pobrania tu: http://www.bajkowscy.pl/ceny012010.xls

Niemcy premium (0049180...) dwa razy drożej niż w TP S.A. (cena IPFON 69 gr netto w TP S.A. 35 gr)

Pozdrawiam.
marlod
Jr. Member
**

« Odpowiedz #88 : Piątek, 20 Styczeń 2012, 15:41:38 pm »

Od marca Telekomunikacja Polska obniża opłaty za połaczenia do:

- Play z 0,53zł. do 0,46zł.
- Cyfrowy Polsat z 0,58zł. do 0,32zł.
- Mobyland z 0,87zł. do 0,33zł.
- Centernet z 0,90zł. do 0,37zł.

Może w IPFON jednak przydałaby się obniżka? Marketingowo byłoby głośniej i klientów by przybyło...
bas
Full Member

« Odpowiedz #89 : Piątek, 20 Styczeń 2012, 16:11:24 pm »

Może w IPFON jednak przydałaby się obniżka? Marketingowo byłoby głośniej i klientów by przybyło...

Jasne, ostatnio chciałem odnowić usługę fax2email w ipfon, usługa ta wcześniej była bardzo droga bo 50zł brutto rocznie, teraz okazało się, że zdrożała do 80zł brutto.
Próbowałem negocjować z ipfon cenę tej usługi, okazało się, że poniżej 80zł jest to dla nich nieopłacalne, byłem zmuszony zrezygnować z tej usługi w ipfon, u konkurencji ta usługa kosztuje 1zł brutto rocznie i jakoś im się to opłaca.

Myślę, że nie ma większego sensu wypłakiwać się na forum, żeby obniżyli ceny, trzeba iść do konkurencji, niektóre bramki pozwalają na zdefiniowaniu kilku kont sip, wtedy konto ipfon wykorzystać dla połączeń przychodzących póki znajomi nie nauczą się nowego numeru a wychodzące kierować przez innego operatora.

Już od bardzo dawna nie wdrażałem usług ipfon u żadnego klienta bo wychodzi drożej niż Netia i TPSA.

Szkoda, że tak kończy firma, która początki miała naprawdę ładne, ale trzeba też wziąć pod uwagę, że mocno zmieniły się warunki rynkowe.

Pozdrawiam BAS
Strony: 1 ... 4 5 [6] 7 8
Wyślij ten wątek Drukuj
Start  »  Kategoria ogólna  »  Aktualności  »  Wątek: Obniżki ?
Skocz do:  

ipfon jest czołowym polskim operatorem telefonii internetowej VoIP oraz dostawcą usługi fax to mail, a także usługi wysyłania faxów przez internet oraz masowej wysyłki faxów.
ipfon oferuje tanie rozmowy telefoniczne oraz wiele udogodnień i innowacyjnych usług dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.