www.ipfon.pl Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Sobota, 24 Październik 2020, 23:16:01
Strona głównaPomocSzukajZaloguj sięRejestracja
 
Aktualności:

Start  »  Kategoria ogólna  »  Porady i pomoc  »  Dial-Up, IVR i Voice2email  »  Wątek: Szybszy DIAL-UP
Strony: [1] 2
Wyślij ten wątek Drukuj
Autor Wątek: Szybszy DIAL-UP  (Przeczytany 28117 razy)
użytkownik
Gość
« : Wtorek, 13 Marzec 2007, 18:28:59 »

Użycie w telefonie komórkowym funkcji \"P\" czyli pauzy w wybieraniu nr, np wybierając nr z komórki na bramkę i wpisując go ciągiem z nr stac/kom:
918865400pp09148xxxxx co powoduje ze nr jest wybierany z pauza po której włącza się zapowiedz i tel automatycznie po chwili wybiera dalszy ciąg nr już docelowego. Można taki spreparowany nr z pauza zapisać np jako drugi(lub pierwszy) nr w książce tel naszej komórki dla danego adresata i w momencie kiedy chcemy skorzystać z ipfon wybieramy ten drugi (bądź pierwszy) bez konieczności \"klepania\" całego nr od początku. Wymaga to pewnej pracy na początku montowania listy telefonów w książce, ale efekt dla osób korzystających często z ipfon może być bdb w postaci znacznego skrócenia czasu wybierania. Można takie rozwiązanie zaprezentować użytkownikom ipfon w celu ułatwienia użytkowania dial-up.

Podziękowania dla Krzysztofa.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
psiwek
Global Moderator
Hero Member
*****
Wiadomości: 912



« Odpowiedz #1 : środa, 14 Marzec 2007, 10:59:02 »

Krzysztof,

mówisz (piszesz) i masz

uruchomiliśmy wersję DIAL-UP bez żadnych zapowiedzi, dostępny jest pod numerem 012 398 21 00,

W tej wersji będziesz mógł sprawdzić swój pomysł na zapisywanie numerów w telefonie ze znacznikiem pauzy,

Pamiętaj tylko o tym aby napisać na forum, jak to działa.
Zgłoś do moderatora   Zapisane

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
tommek
Newbie
*
Wiadomości: 16


« Odpowiedz #2 : Piątek, 16 Marzec 2007, 12:26:14 »

Potwierdzam - pomysl z pauza jest super i dziala wysmienicie
Zgłoś do moderatora   Zapisane
ZbysW
Newbie
*
Wiadomości: 9


« Odpowiedz #3 : Sobota, 17 Marzec 2007, 14:15:15 »

Szkoda tylko, że nie można ustawić sobie, żeby DIAL-UP identyfikował się numerem, z którego dzwonimy, a nie numerem IPFONa.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
psiwek
Global Moderator
Hero Member
*****
Wiadomości: 912



« Odpowiedz #4 : Sobota, 17 Marzec 2007, 15:23:52 »

Potwierdzam - pomysl z pauza jest super i dziala wysmienicie

W ramach podpowiedzi, to znacznik pauzy -literkę "p" można wprowadzić do numeru w książce tele. wciskając kilka razy klawisz "+".
Zgłoś do moderatora   Zapisane

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
tommek
Newbie
*
Wiadomości: 16


« Odpowiedz #5 : Sobota, 17 Marzec 2007, 16:12:37 »

A czy planujecie dodac jakies numery DIAL-UP dla sieci GSM? Majac telefon np w Plusie mozna wybrac jeden bezplatny numer w sieci Plus GSM.... wybierajac numer bramki DIAL-UP moznaby miec rozmowy z komorki w cenach IPFON
Zgłoś do moderatora   Zapisane
adam
Gość
« Odpowiedz #6 : Sobota, 17 Marzec 2007, 21:48:39 »

Przypatrz się ofercie Ery i Orange. Oni oferują połączenie z jednym bezpłatnym numerem na stacjonarki w swoich abonamentach

Aczkolwiek - fajnie by było aby IPFON wprowadził do połączenia się z dial-up`em jakiś numer dostępowy darmowy, czyli coś w stylu: 0800.....
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 18 Marzec 2007, 19:01:41 wysłane przez adam » Zgłoś do moderatora   Zapisane
psiwek
Global Moderator
Hero Member
*****
Wiadomości: 912



« Odpowiedz #7 : Poniedziałek, 19 Marzec 2007, 13:32:48 »

Cześć Adam,

nr 0800 jest darmowy tylko dla osoby, która na niego dzwoni, właściciel numeru musi za to połączenia zapłacić więcej niz kosztuje normalnie połączenia,

jeśli mielibyśmy udostępnić nr 0800, to musielibyśmy przenieść koszty tego połączenia na cenę minuty i wtedy cena byłaby mało atrakcyjna..
Zgłoś do moderatora   Zapisane

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
ZbysW
Newbie
*
Wiadomości: 9


« Odpowiedz #8 : Poniedziałek, 19 Marzec 2007, 17:02:38 »

A nie dałoby się jednak, żeby dzwoniąc przez DIAL-UP u odbiorcy wyświetlał się numer z którego dzwonimy, a nie numer z IPFON-a? Widziałem coś takiego w freeconet, że jak się ma u nich zarejestrowanych kilka numerów, to można wybrać, którym się będzie przedstawiać. Podobno operatorzy VOIP(nie znam się na tym, więc sorry, jeśli się mylę), mają możliwość wpisania w pole FROM dowolnej wartości. Oczywiście nie może to naruszać prawa, ale skoro dzwonimy z danego numeru, to przecież można go dalej przekazać.

- 21.03.2007 -

Ponieważ nikt nie odpowiada, rozumiem że się nie da?
« Ostatnia zmiana: środa, 21 Marzec 2007, 18:18:36 wysłane przez ZbysW » Zgłoś do moderatora   Zapisane
psiwek
Global Moderator
Hero Member
*****
Wiadomości: 912



« Odpowiedz #9 : środa, 21 Marzec 2007, 22:01:22 »

Cześć ZbysW,

niestety się nie da, mozesz wybrać sobie numer jakim się chcesz prezentować (jeśli posiadasz na swoim koncie wiele numerów), ale musi to być numer przypisany do twojego konta,

Zgłoś do moderatora   Zapisane

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
ZbysW
Newbie
*
Wiadomości: 9


« Odpowiedz #10 : Czwartek, 22 Marzec 2007, 20:35:00 »

Trudno, bo była by to suuuper opcja.
Jadąc samochodem dzwonię z komórki przez DIAL-UP, ktoś nie odbiera ale po pewnym czasie widzi, że dzwoniłem i oddzwania na komórkę, a nie na telefon, gdzie i tak nikt nie odbierze.
Dowiadywałem się trochę, czytałem i już wiem, że jest to technicznie możliwe, niestety prawnie chyba nie do końca.

Dzięki za odpowiedź.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
rafreg
Newbie
*
Wiadomości: 35



« Odpowiedz #11 : Niedziela, 25 Marzec 2007, 20:22:16 »

Panie Przemyslawie prosze nie mowic ze sie nie da - bo da sie to zrobić. Dobrze zdajemy sobie sprawe z tego ze problemem jest tu konfiguracja takiej uslugi a tym samym koszty finansowe uruchomienia jej. A to ze jest to zupelnie nie oplacalne - to juz inny aspekt.

Pozdrawiam
RafReg
Zgłoś do moderatora   Zapisane

---------------------------
RafReg
rafreg@o2.pl
tommek
Newbie
*
Wiadomości: 16


« Odpowiedz #12 : Niedziela, 25 Marzec 2007, 20:27:43 »

Moim zdaniem wystepuje tu problem nie natury technicznej, ale prawnej.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
ZbysW
Newbie
*
Wiadomości: 9


« Odpowiedz #13 : Niedziela, 25 Marzec 2007, 21:53:00 »

Dowiadywałem się trochę i raczej tego problemy też nie ma, bo przecież fizycznie dzwonimy z tego numeru. Byłoby to dokładnie tak jak to robi Tele2. Dzwonimy z numeru tp, a łączy nas tele2. Numer oczywiście ten z tp. Może nie dokładnie, ale takie przekazywanie numeru jest legalne.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
psiwek
Global Moderator
Hero Member
*****
Wiadomości: 912



« Odpowiedz #14 : Poniedziałek, 26 Marzec 2007, 19:07:26 »

Panie Przemyslawie prosze nie mowic ze sie nie da - bo da sie to zrobić. Dobrze zdajemy sobie sprawe z tego ze problemem jest tu konfiguracja takiej uslugi a tym samym koszty finansowe uruchomienia jej. A to ze jest to zupelnie nie oplacalne - to juz inny aspekt.

Pozdrawiam
RafReg

Piszą ze się nie da miałem na myśli obecne możliwości IPFON a nie teoretyczne rozważania czy jest to w ogóle możliwe, bo teoretycznie możliwe jest wiele, a w praktyce różnie to bywa
Zgłoś do moderatora   Zapisane

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
Strony: [1] 2
Wyślij ten wątek Drukuj
Start  »  Kategoria ogólna  »  Porady i pomoc  »  Dial-Up, IVR i Voice2email  »  Wątek: Szybszy DIAL-UP
Skocz do:  


ipfon jest czołowym polskim operatorem telefonii internetowej VoIP oraz dostawcą usługi fax to mail, a także usługi wysyłania faxów przez internet oraz masowej wysyłki faxów.
ipfon oferuje tanie rozmowy telefoniczne oraz wiele udogodnień i innowacyjnych usług dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.



Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines