www.ipfon.pl Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Czwartek, 02 Luty 2023, 09:04:22
Strona głównaPomocSzukajZaloguj sięRejestracja
 
Aktualności:

Start  »  Kategoria ogólna  »  Porady i pomoc  »  VoIP  »  Wątek: FRITZ!Box Fon WLAN 7170 Annex A brak połączeń przychodzących
Strony: [1] 2
Wyślij ten wątek Drukuj
Autor Wątek: FRITZ!Box Fon WLAN 7170 Annex A brak połączeń przychodzących  (Przeczytany 21027 razy)
stronq
Newbie
*
Wiadomości: 12


« : Niedziela, 04 Lipiec 2010, 19:50:13 »

Witam ponownie użytkowników forum.
Po konfiguracji numeru miałem  wszystko OK (tak mi się bynajmniej wydawało) do momentu jak ktoś nie zadzwonił do mnie. Po tej jednej rozmowie już nikt inny nie mógł się  do mnie dodzwonić (wyglądalo tak jak by dzwonił telefon a ja nieodbierałem), chociaż  z tego telefonu mam rozmowy wychodzące. Jak ponownie konfigurowałem Voipa problem się powtarzał. A teraz już nawet po ponownej konfiguracji nawet nie można się raz do mnie dodzwonić.
Może problem tkwi w tym ze nie wiem jak ustawić (w którym miejscu w tym modelu) kodowanie - Preferred Codec / Preferred Vocoder:   G711a i gdzie włącza się NAT - NAT Keep Alive. Nie wiem co wpisuje sie do ramki: Registar (znajduje się nad ramką Rroxy server) - czy to jest to samo co Register Expires?

Router ma Firmware version 58.04.82

Dodam że problem pojawia sie jak ktoś zadzwoni raz ze stacjonarnego numeru, to juz po takim telefonie nawet i z komórki juz nie idzie się dodzwonić.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
« Ostatnia zmiana: Niedziela, 04 Lipiec 2010, 20:36:08 wysłane przez stronq » Zgłoś do moderatora   Zapisane
psiwek
Global Moderator
Hero Member
*****
Wiadomości: 912



« Odpowiedz #1 : Poniedziałek, 05 Lipiec 2010, 21:51:09 »

wklej tutaj screena z konfiguracją swojego konta na FBF i napisz czy korzystasz z modemu ADSL czy też internet wchodzi ethernetem ?
Zgłoś do moderatora   Zapisane

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
stronq
Newbie
*
Wiadomości: 12


« Odpowiedz #2 : Wtorek, 06 Lipiec 2010, 13:21:49 »

Neta mam radiowego więc podłączony jest przez Ethernet.
Oto moje screeny:








W bramce PAP2T problem jest identyczny (i u innego operatora Neta)  
Po zawieszeniu (telefonie ze stacjonarnego) ponownie wpisuje tylko hasło i jest OK do nast. telefonu. Z komórek nie ma tego preblemu

Nie mam pojecia gdzie tutaj ustawia sie kodowanie na G711a, NAT Keep Alive: na YES i Register Expires na 3600 sekund.

« Ostatnia zmiana: środa, 07 Lipiec 2010, 08:48:59 wysłane przez stronq » Zgłoś do moderatora   Zapisane
psiwek
Global Moderator
Hero Member
*****
Wiadomości: 912



« Odpowiedz #3 : środa, 07 Lipiec 2010, 09:43:45 »

Zaznacz opcję "Keep port forwarding of the Internet ....." i zmień czas z 5 min. na najmniejszy jaki jest możliwy.
Zgłoś do moderatora   Zapisane

Pozdrawiam

Przemysław Siwek
Dyrektor Rozwoju
IPFON
stronq
Newbie
*
Wiadomości: 12


« Odpowiedz #4 : środa, 07 Lipiec 2010, 14:11:57 »

OK Zanaczyłem i ustawiłem 30 sek. Zobaczymy jakie będą rezultaty.
Tutaj znalazłem prezentacje konfiguracji Fritzka (m.in. i Voipa):
http://ftp://ftp.eurotelefon.eu/EuroTELEFON/Konfiguracja%20AVM.pdf
tak ustawilem i też nie pomogło.
Nie wiem czemu mi w adresie wyskakuje http: Link powinien zaczynac sie od ftp://.....
« Ostatnia zmiana: środa, 07 Lipiec 2010, 14:21:45 wysłane przez stronq » Zgłoś do moderatora   Zapisane
stronq
Newbie
*
Wiadomości: 12


« Odpowiedz #5 : Czwartek, 08 Lipiec 2010, 09:19:16 »

Zaznacz opcję "Keep port forwarding of the Internet ....." i zmień czas z 5 min. na najmniejszy jaki jest możliwy.


Po wprowadzeniu tej zmiany znowu jest tak samo.  Smutny Smutny Smutny Smutny
Zmieniłem hasło SIP na inne i znowu na razie jest OK. (po wprowadzeniu starego hasla na nowo też nic nie daje)
« Ostatnia zmiana: Czwartek, 08 Lipiec 2010, 09:33:11 wysłane przez stronq » Zgłoś do moderatora   Zapisane
b.b
Newbie
*
Wiadomości: 19


« Odpowiedz #6 : Piątek, 09 Lipiec 2010, 05:23:11 »

Witam,

spróbuj zmienić soft na starszy - 58.04.67;

miałem taki sam problem - przyczyna: parametr "KEEP 30 sek." odznaczał się samoczynnie po resecie czy braku zasilania, podmiana oprogramowania naprawiła sytuację;
powodzenia

T.

____________

Zgłoś do moderatora   Zapisane
stronq
Newbie
*
Wiadomości: 12


« Odpowiedz #7 : Piątek, 09 Lipiec 2010, 10:57:54 »

Tak zrobię, a jeżeli chodzi o te 30 sek, to mi po restarcie router trzyma caly czas ten parametr.
 
Tylko jak wgrać ręcznie ten starszy, ja potrafię tylko uaktualniac automatycznie do nowej wersji  Co?
Zgłoś do moderatora   Zapisane
b.b
Newbie
*
Wiadomości: 19


« Odpowiedz #8 : Piątek, 09 Lipiec 2010, 11:29:19 »

e-mail
Zgłoś do moderatora   Zapisane
stronq
Newbie
*
Wiadomości: 12


« Odpowiedz #9 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 08:57:15 »

Faktycznie, u mnie tez sie samo odchacza te 30 sek. Poprosiłbym starszy soft i instrukcje jak recznie wgrać. Mój email: picher@o2.pl.
Będę bardzo wdzięczny.  
Dodatkowo pojawiło mi sie echo w słuchawce jak mówię i na swoja komórkę się bez problemu dodzwaniam natomiast na komórkę do USA nie mogę się dodzwonic (001XXXXXXXXXX). jest normalny sygnał i po kilku sekundach zaczyna mi "pikać" w słuchawce.
« Ostatnia zmiana: Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 17:19:56 wysłane przez stronq » Zgłoś do moderatora   Zapisane
b.b
Newbie
*
Wiadomości: 19


« Odpowiedz #10 : Poniedziałek, 12 Lipiec 2010, 22:18:39 »

odnośniki do stron przesłałem na podany adres;

T.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
RUM
Newbie
*
Wiadomości: 1


« Odpowiedz #11 : środa, 12 Styczeń 2011, 10:19:55 »

Witam mógł bym też prości o ten starszy soft oraz instrukcję. Pozdrawiam
Zgłoś do moderatora   Zapisane
b.b
Newbie
*
Wiadomości: 19


« Odpowiedz #12 : środa, 12 Styczeń 2011, 12:54:21 »

Witam,

prześlę na e-mail;

pozdrawiam,

T.
Zgłoś do moderatora   Zapisane
adi2002
Newbie
*
Wiadomości: 4


« Odpowiedz #13 : Sobota, 15 Styczeń 2011, 12:09:23 »

poszukaj sobie poprzez google plików :
FRITZ.Box_Fon_WLAN_7170.AnnexB.en.04.56.recover-image.exe
oraz
FRITZ.Box_Fon_WLAN_7170.AnnexB.en.29.04.56.image
pierwszy służy do downgradu firmware do niższej wersji (jak masz wgraną najnowszą)
a drugi to update..

potem na nowo ustawiamy parametry we fritzu i gotowe

powodzenia
Zgłoś do moderatora   Zapisane
edi
Newbie
*
Wiadomości: 8


« Odpowiedz #14 : Niedziela, 16 Styczeń 2011, 18:12:20 »

Witam
Ja mam ten sam problem ale mam Fritza z Annexem B. Proszę podać gdzie można ściągnąć niższą wersję bo te co wyżej podane są nie mogę znaleźć. Proszę o kontakt na maila lub o plik na edi1@o2.pl. Mój Version of the firmware currently installed: 29.04.82. Pozdrawiam
Zgłoś do moderatora   Zapisane
Strony: [1] 2
Wyślij ten wątek Drukuj
Start  »  Kategoria ogólna  »  Porady i pomoc  »  VoIP  »  Wątek: FRITZ!Box Fon WLAN 7170 Annex A brak połączeń przychodzących
Skocz do:  


ipfon jest czołowym polskim operatorem telefonii internetowej VoIP oraz dostawcą usługi fax to mail, a także usługi wysyłania faxów przez internet oraz masowej wysyłki faxów.
ipfon oferuje tanie rozmowy telefoniczne oraz wiele udogodnień i innowacyjnych usług dla klientów indywidualnych i biznesowych.

Ten serwis wykorzystuje pliki cookies. Zapoznaj się z naszą Polityką Prywatności.



Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2007, Simple Machines